‘Wiethandel vanuit growshop’

De politie in Twente heeft zaterdag vijf verdachten aangehouden op verdenking van handel en verkoop van softdrugs vanuit een growshop in Hengelo, aldus de politie. Drie andere mannen zijn verdacht van het medeplegen van deze drugshandel en het voorhanden hebben van softdrugs. 

Sofdrugs

Bij doorzoekingen werd beslag gelegd op een grote hoeveelheid geld en twee auto’s. De politie hield de verdachten aan op diverse locatie in Hengelo en Enschede. De growshop is gelegen aan aan de Emmaweg in Hengelo.

Een 27-jarige en 53-jarige Enschedeër worden ervan verdacht dat zij softdrugs verhandelen of verkopen vanuit deze growshop. Zij worden tevens verdacht van het witwassen van geld afkomstig uit deze drugshandel.

De 27-jarige man is de beheerder van de growshop aan de Emmaweg. De andere drie mannen (32- en 35-jarige Hengeloërs en een 39-jarige Enschedeër) worden verdacht van het medeplegen van de drugshandel en het voorhanden hebben van softdrugs

Doorzoekingen

In de growshop en vier woningen zijn doorzoekingen verricht. De politie vermoedt dat de twee mannen wederrechtelijk voordeel hebben verkregen vanuit de handel van softdrugs. Daarom is beslag gelegd op contant geld en twee auto’s, met een totale waarde van ongeveer 135.000 euro. Daarnaast zijn in diverse panden meerdere kilo’s softdrugs aangetroffen. In één van de woningen werd ook een vuurwapen aangetroffen.