Telegraaf rectificeert uitspraak over Gwenette

De Telegraaf rectificeert zaterdag de mededeling dat de recherche in Amsterdam denkt dat Amsterdammer Gwenette M. opdrachtgever is van de dubbele liquidatie in de Amsterdamse Staatsliedenbuurt. Dat stond in een artikel van de krant over een mislukte moordaanslag op M., van 30 december. De krant schrijft dat het Openbaar Ministerie heeft laten weten dat deze informatie niet afkomstig is van het betreffende onderzoeksteam, noch van het Openbaar Ministerie zelf.

Niet onderbouwen

'Over een mogelijke rol van Martha bij de liquidaties doet het OM geen uitspraken', schrijft de hoofdredactie van krant, 'Wij kunnen de geuite beschuldiging aan het adres van Martha thans niet verder onderbouwen en aannemelijk maken.' De krant vermijdt hier dus verdere juridische stappen mee.

Onenigheid 

De rectificatie is een nieuwe stap in een al jarenlang slepende onenigheid over publicaties in de krant tussen enerzijds een aantal verdachten en advocaten van het kantoor van Nico Meijering en anderzijds misdaadverslaggever John van den Heuvel.   

Aanwijzingen

De Telegraaf en ook andere media hebben overigens eerder geschreven dat er aanwijzingen zijn dat M. betrokken is bij het conflict dat heeft geleid tot de moorden in de Staatsliedenbuurt. De officier van justitie heeft ook uitgesproken, dat M. in beeld gekomen is in dat conflict. M. zelf heeft ter zitting ontkend dat hij het vermeende doelwit van de aanslag in de Staatsliedenbuurt, Benaouf A., kent.