Gwenette M. droeg kogelwerend vest

Gwenette M. droeg bij zijn aanhouding op 31 oktober een kogelwerend vest en de drie mannen die met hem werden opgepakt waren gewapend. Dat heeft de politie vrijdag gemeld. In de woning van de vriendin van M. werd een geweer met een afgezaagde loop gevonden. Justitie denkt dat de vier mannen een misdaad aan het voorbereiden waren.

Volgens Het Parool had één van de mannen die in het gezelschap van M. was, een pruik, handschoenen en een zonnebril bij zich. Hij zou een tatoeage op zijn rug hebben die de ‘tattookillers‘ ook hebben. De vier werden opgepakt op De Dam in Amsterdam, toen een van de agenten M. herkende. De politie heeft ze gevolgd met camera’s, toen ze ‘heftig stonden te praten en gebaren’ heeft de recherche de mannen opgepakt.

Bij invallen van de woningen van de verdachten vond de politie professionele apparatuur om zenders te detecteren en telefoons of peilbakens te verstoren. Daarnaast werden grote bedragen cash geld en waardevolle horloges gevonden. Ook werden drie vrouwen en een man aangehouden, die inmiddels weer op vrije voeten zijn.

Officier van justitie Hans Oppe zegt in het Parool dat er mogelijk een link is tussen de verdachte omstandigheden waarin de mannen zijn opgepakt en de liquidatie van M.’s vriend Najib Bouhbouh in Antwerpen. Mogelijk waren de vier represailles aan het voorbereiden. De advocaten van de verdachten zeggen tegen de krant dat dat ‘grote onzin’ is.

M. kwam begin augustus op vrije voeten nadat het gerechtshof in Amsterdam zijn voorlopige hechtenis schorste in afwachting van de uitspraak. Hij was veroordeeld voor witwassen, een mishandeling en heroïnehandel.

Lees ook:

De kat met negen levens

‘Gwenette gaat geen 16 mio betalen’

Rekensommetjes met Gwenette M.