Gwenette M. opnieuw aangehouden

In Amsterdam is vorige week de Amsterdammer Gwenette M. aangehouden. Dat heeft zijn advocaat Nico Meijering maandagavond aan Crimesite bevestigd. Meijering wil verder geen enkele mededeling doen omdat zijn cliënt in alle beperkingen gevangen zit. M. zit sinds vrijdag gedetineerd in het huis van bewaring van Haarlem maar zou vandaag zijn overgeplaatst, waarheen is niet bekend. Over de verdenking waarop M. is aangehouden wil Meijering ook niets zeggen.

 

 

M. (38) is geboren op Curaçao maar groeide op in Amsterdam. Hij is met name thuis in Amsterdam-Zuid. Hij kwam begin augustus op vrije voeten nadat het gerechtshof in Amsterdam zijn voorlopige hechtenis schorste in afwachting van de uitspraak. Hij was veroordeeld voor witwassen, een mishandeling en heroïnehandel. Eerder dit jaar had de Hoge Raad een veroordeling door hetzelfde gerechtshof vernietigd omdat er sterke aanwijzingen waren dat hij toch niet bij de heroïne betrokken was.

Op 12 mei 2008 ontsnapte hij uit de gevangenis van Heerhugowaard. Op 28 oktober 2009 werd hij in Antwerpen weer opgepakt. Onlangs beschreef misdaadverslaggever John van den Heuvel M. in De Telegraaf als de kat met de negen levens.

De in 2009 geliquideerde Boneka Belserang was een jeugdvriend van M. Half oktober werd een andere goede vriend van M. in Antwerpen doodgeschoten: Najib “Bo” Bouhbouh.

Alle berichten over Gwenette M.