Motorclub bedreigt politie in Vlaams dorp

In Bruggenhout, een dorp tussen Antwerpen en Gent, is een feest van jeugdvereniging KSA zaterdagnacht ernstig uit de hand gelopen. Belgische media melden dat leden van een motorclub de politie hebben bedreigd en achtervolgd, nadat de mogelijke aanstichter van een vechtpartij was meegenomen. Aanstichter was ene T.B. (32), een kopstuk van de rechts-extremistische Bloed Bodem Eer en Trouw (BBET). De politie was al in paraatheid nadat was gezien dat B. zich naar een groot openluchtfeest begaf, waar deze vorig jaar het kaakbeen van een agent had gebroken.

Zaterdagavond op het feest kwamen B. en zijn vrienden al snel tegenstanders tegen van het treffen van het jaar ervoor. Er ontstond een grote vechtpartij, waarbij honderden mensen toekeken. Opeens doken er leden van een plaatselijke motorclub op die B. en zijn vrienden te hulp schoten.

De politie riep direct versterking op vanuit omliggende gemeenten en de algemene reserve van de federale politie werd in paraatheid gebracht, een medisch rampenplan is afgekondigd.

‘Een vijftiental leden van de motorbende had het in het bijzonder op één man gemunt’, zegt een woordvoerder van het parket van Dendermonde in Het Nieuwsblad. ‘De politie probeerde hem onmiddellijk te ontzetten. Toen de agenten met de man wegreden, werden ze achtervolgd door de motorbende. Uiteindelijk vluchtten ze weg.’

Tijdens het gevecht vielen verschillende lichtgewonden en ook een agent kreeg klappen. Tot nu toe kon niemand van de motorclub worden gearresteerd. Het is niet duidelijk of B. ook is opgepakt.

Over de naam van de MC wil het parket niets kwijt. B. is in het verleden in verband gebracht met The Red Devils, een affiliate van de Hells Angels. B. zette verschillende activiteiten van BBET op in het clublokaal van de Red Devils in Leopoldsburg.