‘Haagse garagehouder mikpunt van reeks aanslagen in de regio’

‘Haagse garagehouder mikpunt van reeks aanslagen in de regio’

Afgelopen anderhalve week zijn er in de regio Den Haag vier aanslagen op woningen gepleegd die de recherche linkt aan afpersing van een Haagse garagehouder. Al sinds begin april zijn woningen van hem en zijn naasten doelwit, zo meldt het Algemeen Dagblad.

Aangifte

De krant schrijft dat er eind mei bij een familielid van de garagehouder Mohamed T. (34) een dreigbrief is gevonden. Deze week ontplofte er opnieuw een explosief bij zijn garagebedrijf aan de Neherkade.

T. heeft aangifte gedaan, nadat er ook begin april rond 01.30 een explosief ontplofte dat bij zijn bedrijf aan de deur was gehangen.

Vuurwapen

Kort na die explosie deed de politie een inval in het bedrijf op grond van binnengekomen informatie dat er een vuurwapen aanwezig zou zijn. Er was geen vuurwapen, zo stellen bronnen aan de krant, maar er stonden wel twee auto’s waarin verborgen ruimtes waren ingebouwd.

Geen idee

Ook bij de woning van T. en bij die van zijn ouders en van zijn zus zijn explosieven afgegaan.

Inmiddels zitten drie tieners in het onderzoek in voorarrest. Bij een van de aanhoudingen loste de politie waarschuwingschoten.

Een broer van Mohamed heeft begin mei een dreigbrief ontvangen, waarin staat geschreven dat het geweld pas stopt als Mohamed T. een groot geldbedrag betaalt. T. heeft tegenover de politie verklaard geen idee te hebben waarom hij doelwit is.

Zie ook:

Drie explosies in Den Haag, jongen (16) gearresteerd

Twee mensen naar ziekenhuis na ontploffing bij Haagse woning