Haagse Kees lachte zich gek

Het is alweer een hele tijd geleden dat ik wat heb geschreven voor Crimesite maar ik was een beetje aan het tekenen en eerlijk gezegd waren mijn gedachten ook even ergens anders. Helaas ben ik ook nog steeds aan het wachten op de uitslag van de rechters uit het Tweede Circuit, maar ja dat kan zo ook nog wel nog een paar maanden duren. Het gaat hier allemaal zo traag.

Door Henk Rommy.

 

Ik word vanuit Nederland nog altijd goed op de hoogte gehouden van wat er allemaal gebeurt en tot mijn grote spijt moest ik horen dat Koen Scharrenberg is vastgezet. Hij is een goede journalist waar ik prima contact mee heb en ik hoop voor zijn familie dat hij snel weer thuis zal zijn, ik wens ze heel veel sterkte in deze moeilijke tijd.

Ik weet niet helemaal het fijne van deze zaak maar ik ben er bijna zeker van dat hij is opgezet door iemand. Bij mijn weten is hij een erg integer journalist. Hij heeft me een tijdje geleden zijn boek ‘Misdaad in de Lage Landen’ gestuurd wat hij samen met Joris van der Aa heeft  geschreven. Ik vind het een erg goed boek. Ook kreeg ik van hem het boek ‘de criminele carrière van Mink K.’ van Marian Husken toegestuurd. Trouwens ook een erg goed boek met feiten die op waarheid berusten, daar kom ik later nog op terug.

Ik heb ook vernomen dat Peter la S. een bedrag van 1,4 miljoen euro meekrijgt voor de leugens die hij allemaal verteld heeft. Dit kan ik gewoon niet begrijpen!  Ik ken nog zo’n man. ‘Haagse Kees’ ken ik persoonlijk en hij kreeg volgens mij een zak geld van 2 miljoen mee. Hij wordt ook beschreven in het boek van Marian Husken. 

Ik  kan me nog heel goed herinneren dat hij zich toen helemaal gek heeft gelachen om het OM en gewoon een mooi huis heeft gekocht en in Nederland is blijven wonen.

Ik vraag me echt af of het terecht is om zo’n bedrag aan die leugenaar van een La S. mee te geven. Het komt toch uit de zak van de normale belastingbetaler. Wat gaat er door het hoofd van een normaal mens heen als hij dit leest?  Zijn ze in Den Haag wel op de goede manier bezig om iemand te belonen voor zoveel leugens?

Hier in Amerika is er een show op televisie, het heet de ‘Maury Show’. In deze show zetten ze mensen aan een leugendetector.  Tegenwoordig zijn die detectors heel goed. Is het niet goedkoper om in Nederland zo’n apparaat aan te schaffen en deze zogenaamde kroongetuigen een test af te laten nemen?

Ik denk zeker dat La S. en Harry W. gigantisch door de mand zullen vallen! En het is dus een stuk goedkoper dan dat geld op deze manier gewoon in het water te gooien. Ik weet trouwens nog wel een goede bestemming voor dit geld. 

Geef het aan Exodus, Epafras of Support for Justice. Die kunnen daar heel veel mensen mee helpen. Mensen die onder barre omstandigheden in verre landen in de gevangenis zitten. Soms zitten daar ook mensen die er op een smerige manier terecht zijn gekomen, misbruikt zijn door mensen. Weet maar dat als je in Zuid-Amerika of Afrika terecht komt dit absoluut geen pretje is.

Ik hoop dat dit verhaal gelezen wordt door onze staatssecretaris Fred Teeven.

Ik wil ook nog even iets kwijt over de consulaire hulp hier in Amerika. Toen ik in New York zat kreeg ik echt de juiste hulp van mevrouw Sonja Lips. Helaas werkt ze daar niet meer en val ik nu ook onder Washington. Maar daar hoor en zie ik niets van. Op dit moment heb ik echt hulp van hen nodig want ik wil geholpen worden door een tandarts. Ik zit hier nu bijna al 10 maanden maar ik heb nog niemand gezien! Ik heb mijn advocaat Mark Teurlings en de stichting Support for Justice gevraagd om contact met ze op te nemen en dat heeft geholpen. Ik heb inmiddels een antwoord via mijn email gekregen.

Het is niet altijd even makkelijk als je een medische dienst nodig hebt. Maar het kan nog veel erger. De gevangenissen moeten bezuinigen en ik heb begrepen dat ze in Michigan een beetje aan het doorslaan zijn hierin. Ze zijn daar aan het bezuinigen op de medicijnen. Harry Bout is de langstzittende Nederlander in het buitenland (27 jaar) en hij krijgt niet de medicijnen die hij nodig heeft. Ik vind het echt vreselijk dat ze dit zomaar met je kunnen doen. Die man is hartstikke ziek en blijkbaar doet Nederland niet genoeg om te zorgen dat hij zijn medicijnen weer krijgt.

Ik wil echt meer gaan schrijven want ik heb nog genoeg te vertellen over wat ik de laatste maanden heb meegemaakt.

Groeten vanuit Amerika,

Henk Orlando Rommy.

Alle berichten van Henk Rommy hier. Over twee weken een interview met Henk Rommy in Nieuwe Revu.

Binnenkort verschijnt bij Crimesite een boek over de belevenissen van Henk Rommy in de Amerikaanse gevangenis.