Haagse rappers blijven vastzitten in Suriname

De twee van seksueel misbruik verdachte Haagse rappers van SFB blijven vastzitten. Volgens Surinaamse media is de rechter-commissaris niet gevoelig gebleken voor de ontkenning van de jongens noch voor het intrekken van de aangifte door het betrokken meisje.

De rechter-commissaris ziet nog voldoende bewijs om de hechtenis van de jongens te laten voortduren. Het meisje was minderjarig (15 jaar) toen ze seks had met de rappers.

De ontkenning van Francis Edusei (Frenna) en Jackie Osei (Priceless) staat tegenover de verklaring van het slachtoffer. Ook andere getuigen hebben volgens de rechter-commissaris verklaringen afgelegd die bezwarend zijn voor de verdachten. Op videobeelden van het gebeuren zou te zien zijn dat de onderlichamen van de personen gelijkenissen vertonen met die van de verdachten. Ook het accent van de stemmen die te horen zijn op de video, vindt de rechter-commissaris een afdoend aanknopingspunt.

De rechter-commissaris onderstreepte dat de intrekking van de aangifte door de moeder van de minderjarige geen invloed heeft op de zaak.

Zie:

‘Slachtoffer’ SFB reageert op seksrel (VIDEO)

Rappers vast in Suriname wegens ontucht