Haagse shishalounge Zenzi dicht na schietpartij

Shishalounge Zenzi aan het Lorentzplein in Den Haag is op last van de burgemeester voor tenminste twee weken gesloten nadat er zaterdagnacht een schietpartij had plaatsgevonden. Daarbij werd op een 29-jarige Hagenaar geschoten, die niet gewond raakte. Wel raakte hij enkele sieraden kwijt. De politie heeft een signalement van de schutter verspreid. 

Het zou gaan om een man van ongeveer 25 jaar, ongeveer 1.85 lang, met een donkere huidskleur en zwart kroeshaar. Hij droeg een wit shirt met op de schouders blauw en rood en daarin letters. Vermoedelijk van het merk Gucci of Givenchy. De schietpartij zou hebben plaatsgevonden na een ruzie in de shishalounge, waarna het geschil verder op straat werd uitgevochten.

‘Niet blij’

In het AD klagen buurtbewoners over de shishalounge. ‘De ruiten liggen er vaak uit. De buurt is er niet blij mee’ aldus een buurtbewoonster tegen de krant.

Na rapportage van de politie wordt gekeken of het waterpijpcafé over twee weken weer open kan.

Eerder werd ook al shishalounge VLVT aan de Laan van Meerdervoort in Den Haag gesloten. Aanleiding was een schietpartij in het waterpijpcafé waarbij de 17-jarige Azad Sahin werd doodgeschoten. Daarvoor zit een 19-jarige verdachte vast: Mustaf S. De VLVT werd gesloten, was toen weer even open, maar moest eind juli voor onbepaalde tijd dicht.

Vijftig

In Den Haag zijn in totaal zo’n vijftig shishalounges gevestigd. Daarmee is de stad volgens de NOS koploper in Nederland. Die lounges moeten nu nog aan dezelfde regels voldoen als alle andere horeca. Het nieuwe stadsbestuur van Den Haag wil dat er voor de waterpijpcafés aparte, strengere regels gaan gelden voor een vergunning.

De lokale politie partij Groep de Mos heeft om permanente sluiting van waterpijpcafé Zenzi gevraagd.