Haagse Trees aangehouden in Nederland

De politie Haaglanden heeft vandaag de 47-jarige Haagse Trees aangehouden samen met  haar 47-jarige partner. De twee stonden sinds enkele weken internationaal gesignaleerd in verband met een Italiaans politie-onderzoek naar handel in cocaïne. Op 14 en 16 juli waren er invallen in woningen in Den Haag, maar de politie vond de twee verdachten Trees N. en haar partner Wierdjanandsing G. niet. Daar ging nog een blunder aan vooraf omdat door een communicatiefout tussen het parket in Amsterdam en Rotterdam, de juiste verblijfplaats van de twee niet bekend was.

Een andere blunder in het onderzoek was een onnodige inval in de Haagse woning van Tijdelijk Zaakgelastigde van Suriname.

Het vermoeden bestond dat de twee op de vlucht in het buitenland waren omdat zij hun paspoort hadden teruggekregen. De twee meldden zich vandaag eigener beweging bij een politiebureau in de regio Den Haag.

Justitie in Italië verdenkt de 47-jarige in Suriname geboren Trees N. en haar partner Wierdjanandsing G. van betrokkenheid van diverse cocaïnetransporten vanuit Zuid-Amerika naar Nederland. Volgens de Italiaanse justitie was ‘Haagse Trees’ jarenlang de spil in een drugsnetwerk van de Italiaanse maffia.