Hagenaar mishandelde katjes

De dierenpolitie heeft afgelopen maandag een 44-jarige Hagenaar aangehouden op verdenking van het doden van twee kittens en het ernstig verwonden van een derde. Dat heeft het Openbaar Ministerie in Den Haag zaterdag bekendgemaakt. De Hagenaar heeft bekend dat hij de dieren heeft geslagen en geschopt waarna twee van de drie zijn overleden. De derde raakte zwaar gewond.

Marktplaats

De dierenpolitie kwam de Hagenaar op het spoor na een telefoontje van een verontruste vrouw. Zij vertelde dat zij via Marktplaats twee kittens gratis had aangeboden. De verdachte had de diertjes afgelopen zondag opgehaald en mailde de vrouw op maandag 8 juli dat het niet goed ging met de kittens en dat hij ze wel af zou maken. Hierop ging de politie naar de woning van de verdachte, waar inderdaad twee dode poezen werden aangetroffen en een zwaar gewond diertje.

14 dagen

De verdachte is vrijdag 12 juli voorgeleid voor de rechter-commissaris en voor 14 dagen gehouden. Hij heeft bekend dat hij in totaal vijf katten met geweld heeft gedood. De Hagenaar verklaarde verder dat hij handelde uit frustratie en dat het hem een goed gevoel gaf. De Hagenaar wordt psychologisch onderzocht.