Half jaar voor sexmoord met crystal meth

De rechtbank in Amsterdam heeft de 57-jarige Michael K. veroordeeld tot een half jaar onvoorwaardelijke celstraf voor de moord op een 35-jarige Zweed. Het Openbaar Ministerie eiste 15 maanden cel nadat het slachtoffer, Magnus Jonsson het leven liet tijdens een dodelijk sm-spel, waarbij drugs waren gebruikt. Hij werd vorig jaar december gevonden in een sekskamer in een woning in de wijk de Baarsjes in Amsterdam.

Een toxicoloog en schouwarts hebben geconcludeerd dat gebruik van de drug crystal meth heeft geleid tot de dood van Jonsson. Hij werd gevonden in de woning van Michael K., die in zijn huis een aparte sekskamer had ingericht.

Extreem

De rechtbank acht bewezen dat de 56-jarige Michael K. het slachtoffer een dodelijke hoeveelheid drugs heeft toegediend, waaronder crystal meth en xtc. Jonsson en K. waren beiden onder invloed van verschillende drugs tijdens een bizar SM-spel dat van het begin van de avond tot de volgende ochtend half negen duurde, het tijdstip waarop Jonsson overleed. De rechtbank verwijt K. dood door schuld. Omdat hij al een half jaar in voorarrest heeft gezeten, hoeft hij niet opnieuw de cel in.

Camerabeelden

Tijdens de zitting bleek dat de langdurige seksspellen ook met een camera zijn opgenomen. Volgens de advocate van K. is op de beelden te zien dat haar cliënt onmiddellijk reageert als Jonsson niet meer beweegt. Hij bevrijdt dan direct het slachtoffer door de riemen los te maken. Ook belt hij snel een ambulance.

Homoscene

Het gebruik van crystal meth wordt steeds populairder in de Nederlandse homoscene. Het injecteren van crystal meth, in de gayscene ook wel liefkozend “Tina” genoemd, zorgt voor een intensere, langere, en dus goedkopere hit dan wanneer je het zou roken. Het is een oppepper voor je libido en het ontneemt al je remmingen. Wie crystal meth gebruikt tijdens de seks komt minder snel klaar, maar houdt het wel veel langer vol. Crystal meth is uitermate verslavend en heeft een verwoestende uitwerking op het lichaam.

Zie ook:

Dood in sekskamer door crystal meth

Dood in sexkamer