Half miljoen voor gouden tip diamantroof

De Duitse verzekeraar Allianz heeft een half miljoen uitgeloofd voor de gouden tip die leidt naar de daders van een diamantroof in Antwerpen. Bij de roof, die in oktober plaatsvond, werd de familie een Indiase bedrijfsleider van een diamantbedrijf gekidnapt. Zijn vrouw en kinderen werden in hun woning onder schot gehouden terwijl de man voor miljoenen aan diamanten uit de kluis moest halen.

De bedrijfsleider zou met camera’s in de gaten zijn gehouden terwijl hij bij zijn bedrijf de diamanten moest ophalen. Hij moest de buit in een zak doen en die in een vuilnisbak droppen. Toen dat was gedaan, werd de familie van de man weer vrijgelaten.

Eerder werd gemeld dat de buit 21 miljoen euro waard zou zijn, volgens de verzekeraar zou het om tien miljoen euro gaan.

De Belgische justitie heeft een compositietekening van een van de kidnappers laten maken, maar veel meer aanwijzingen zijn er niet. Er gaan geruchten dat de overval zou zijn gepleegd door een Italiaanse maffiaclan, maar het is onduidelijk of dat daadwerkelijk zo is.

De verzekeraar Allianz hoopt dat door een hoge beloning uit te loven een doorbraak in de zaak te forceren. Wie de diamanten terug weet te brengen, kan op een miljoen euro rekenen.

Lees ook:

21 miljoen aan diamanten geroofd in Antwerpen

Diamantairs Antwerpen huren bodyguards in