Halman verdachte moord Westendorp

De onlangs aangehouden Rick Halman wordt door het Openbaar Ministerie ook verdacht van betrokkenheid bij de moord op Sven Westendorp (foto). Halman werd vrijdag 20 april in Hilversum opgepakt omdat hij verdacht wordt van de moord op Bilal el H. op 29 oktober 2011 in Amsterdam. Hij zat ondergedoken in Hilversum.

Direct na de dood van Westendorp op 12 augustus 2011, werd een Team Grootschalig Onderzoek (TGO) opgestart. Gedurende dat onderzoek kwam Rick Halman in beeld. Hij werd eerder al door verschillende media gelinkt aan de moord op Ajax-supporter Westendorp, maar nu is het door politie en justitie officieel gemeld.

Westendorp is op 12 augustus vorig jaar voor zijn huis aan de Borgloonstraat in Amsterdam Nieuw-Sloten gedood door een onbekende scooterrijder met een zwarte integraalhelm op. Justitie looft een beloning uit van 15.000 euro voor de tip die leidt tot de oplossing in deze zaak.

Nieuwe Revu heeft een interessant portret van Westendorp dat eerder in het blad verscheen online gezet. Misdaadverslaggever Wouter Laumans vertelt daarin over zijn ontmoetingen met Westendorp. Overigens kenden Halman en Westendorp elkaar goed omdat ze beiden tot de harde kern supporters (AFCA) van Ajax behoorden. Op dit filmpje met Ajax supporters, is Halman even te zien (na 9 minuten, met khaki-petje):

{youtube}bhQ6I5Yt6_Q{/youtube}

Eerdere berichten