Hamza B. berecht voor overval uit 2011

De Amsterdamse Marokkaan Hamza B. (29) wordt alsnog berecht voor een overval op een Rabobank in Amsterdam-Noord. Dat schrijft Het Parool. B. is in Marokko veroordeeld tot twintig jaar cel voor de liquidaties in de Staatsliedenbuurt eind 2012.

Stormram

De bewuste overval was op een bank aan het Buikslotermeerplein, op 4 oktober 2011. Twee overvallers met een vuurwapen drongen aan de achterkant de bank binnen juist op het moment dat een geldwagen was gearriveerd. Met een stormram ramden ze de deur naar een extra beveiligde ruimte in. Daar gristen ze zeven zakken mee. Ze vluchtten op een scooter. De buit was 525.000 euro.

Plaksnor

Op beelden van tv-programma PowNews die toevallig in de buurt filmde waren de daders op de scooter te zien, vermomd met pruik en plaksnor. Rechercheurs herkenden Hamza B. uit Amsterdam-West. Hij zat tot juni 2012 in voorarrest, maar werd vrijgelaten in afwachting van zijn proces. Op 29 december 2012 was de schietpartij in de Staatsliedenbuurt. Begin 2013 vluchtte hij naar Marokko waar hij in Tanger werd aangehouden.

Justitie laat aan Het Parool weten te hebben besloten de zaak aan te brengen nadat de veroordeling in Marokko onherroepelijk was geworden.