Handel in kinderslaafjes naar Europa

Drie pedofielen uit Berlijn zouden een hulporganisatie voor straatkinderen hebben misbruikt om jonge kinderen uit Haïti te ontvoeren en die in Europa te verhandelen. Eén van de mannen had een weeshuis in de Dominicaanse Republiek, dat grenst aan Haïti, en regelde valse papieren voor de kinderen om hen naar Europa te kunnen brengen. De zaak kwam aan het rollen toen één van de verdachten op het vliegveld van München werd opgepakt toen hij een 11-jarige jongen Duitsland probeerde binnen te smokkelen. Hij had voor het kind een vals paspoort bij zich.

 

De 26-jarige man had de Braziliaanse nationaliteit en werkte voor een hulporganisatie uit Berlijn. 

Via deze organisatie zouden tientallen kinderen uit derdewereldlanden naar Duitsland zijn gevoerd. Daar zijn ze aan pedofielen verkocht. Tegen de kinderen werd dan bijvoorbeeld gezegd dat ze hun reis moesten afbetalen.

In Haïti lopen veel weeskinderen rond, zeker na de aardbeving van enkele jaren geleden. Ook in het land zelf worden die kinderen soms uitgebuit als hulp in de huishouding of als seksslaaf.

De andere twee verdachten zijn 67 en 57 jaar oud. Deze mannen zijn bestuurder van een vereniging in Berlijn die is aangesloten bij de organisatie Promote Africa. De politie vermoedt dat er nog meer mensen betrokken zijn bij de kindersmokkel.

Zie de Berliner Morgenpost.