Handelaren versnijdingsmiddelen opgepakt (VIDEO)

De politie in Rotterdam heeft elf mensen aangehouden wegens grootschalige handel in stoffen om drugs mee te versnijden. De handel in versnijdingsmiddelen is strafbaar op basis van de Opiumwet. Ruim 2.000 kilo is in beslag genomen.

Bentley

Er waren doorzoekingen in 15 panden. 55.000 euro aan cash en negen personenauto’s, waaronder een Bentley en een Jaguar zijn in beslag genomen. Het onderzoek startte in de zomer van 2015 naar aanleiding van een melding bij Meld Misdaad Anoniem en meerdere signalen uit eerdere onderzoeken. Een speciaal rechercheteam heeft deze illegale handel in en productie van versnijdingsmiddelen in kaart gebracht.

Rotterdam-Zuid

Uit het onderzoek kwam naar voren dat verschillende mannelijke leden van een familie handelden in versnijdingmiddelen. Dit concentreerde zich vooral in Rotterdam-Zuid. Door de verdachten werd via een geregistreerd bedrijf grondstof voor versnijdingsmiddelen geïmporteerd. Deze grondstoffen werden op diverse plaatsen, onder andere bij bedrijven die opslagruimtes verhuren, opgeslagen. Vanuit deze boxen werd door de verdachten kleine hoeveelheden opgehaald om te vermengen met zuivere harddrugs. Dit werd vervolgens verspreid naar de klanten.

Hoofdverdachten

Met de aanhouding van vier Rotterdammers (30, 39, 44, 51) denkt het onderzoeksteam de belangrijkste verdachten te pakken te hebben van deze criminele organisatie. Daarnaast zijn zeven Rotterdammers aangehouden die handelen in en betrokken zijn bij de productie. In 15 panden en woningen in Rotterdam-Zuid, Schiedam, Delft, Spijkenisse en Berkel en Rodenrijs zijn doorzoekingen verricht.

Miljoenen

Al eerder zijn tijdens dit onderzoek diverse drugspanden in Rotterdam-Zuid doorzocht. Daarbij zijn 6.882 kilo grondstoffen voor het maken van versnijdingsmiddelen, ongeveer 8 kilo harddrugs (heroïne en cocaïne) en twee vuurwapens (pistool en Scorpion-pistoolmitrailleur) in beslag genomen. Volgens de politie gaan in de handel met versnijdingsmiddelen vele miljoenen om.