Handgranaat ontploft bij Antwerps restaurant

Onbekenden hebben in de nacht van woensdag op donderdag een handgranaat gegooid op het terras van restaurant Mevlana in Antwerpen, op de hoek van de Lange Scholiersstraat en de Stuivenbergstraat, aldus de Gazet van Antwerpen.

Explosief

Dat restaurant staat volgens de krant bekend als een pleisterplaats voor belangrijke figuren in het Antwerpse cocaïnemilieu. De Antwerpse politie bevestigde aan de krant dat er vannacht een explosief is ontploft op het terras: ‘rond 04.20 kwam er een melding binnen dat er een ontploffing was gebeurd’.

De explosie heeft schade aangericht aan de gevel en aan geparkeerde auto’s in de buurt maar er zijn geen gewonden gevallen.

DP World

Restaurant Mevlana is in handen van een Turks-Assyrische man die de terminal van DP World op kaai 1700 min of meer als zijn terrein beschouwt, aldus de Gazet. Daarmee speelt hij een sleutelrol in het uithalen en organiseren van cocaïnesmokkel vanaf die kaai. Hij is de neef van Marcin Y., de voormalige hoofdplanner van DP World die vorig jaar in Schoten in zijn benen werd geschoten toen hij zijn hond aan het uitlaten was.

Zie ook:

Prijs op het hoofd van uitbater Antwerps eethuis

Handgranaat naar huis havenmedewerker gegooid