Handgranaat bij supportershome ADO Den Haag

Bij het supportershome van voetbalclub ADO Den Haag is dinsdagochtend een granaat gevonden. Op de gevel van het supportershome zijn drie rode kruizen gespoten, waarschijnlijk een verwijzing naar het wapen van Amsterdam.

IJzerdraad

De granaat was met ijzerdraad aan de deur bevestigd, aldus Omroep West. Een medewerker van het supportershome ontdekte het explosief rond 10.30. Het supportershome ligt direct naast het stadion op het Haagse Forepark. De training van het ADO-elftal die in het stadion bezig was, is vanwege de vondst gestaakt. Dinsdag rond het middaguur deed de Explosieven Opruimingsdienst van Defensie onderzoek.

Dokwerker

In februari werd het standbeeld van De Dokwerker in Amsterdam beklad met geel-groene verf, waarschijnlijk door ADO-supporters. Dat beeld op het Jonas Daniël Meijerplein, niet ver van de voormalige Jodenbuurt in Amsterdam, herinnert aan de februaristaking in de Tweede Wereldoorlog.

Fans van beide clubs zijn over en weer niet welkom wanneer de clubs tegen elkaar moeten spelen. In 2006 kwam het tot grote vechtpartijen.