Handgranaten gevonden in Amsterdam en Utrecht

In Amsterdam en Utrecht zijn zaterdagnacht handgranaten gevonden. In Amsterdam was het voor de tweede keer binnen 24 uur raak bij coffeeshop New Times in de Spuistraat. Het explosief werd rond 03.30 vlakbij de coffeeshop ontdekt. De granaat is weggehaald door de Explosieven Opruimingsdienst (EOD).

Mad Fox

Zaterdagochtend werd op ongeveer dezelfde plek ook al een handgranaat gevonden. Een schoonmaker zag hem liggen en belde de politie. Wie de granaten heeft neergelegd en wat het motief is, is nog onbekend. Op 5 april ontplofte er in de Spuistraat een granaat bij club Mad Fox onder Hotel W Amsterdam. De chique club is toen per direct gesloten.

Garagebedrijf Utrecht

Ook in een bedrijfspand op industrieterrein Nieuw Overvecht in Utrecht is zaterdagnacht een handgranaat gevonden. Het zou gaan om een garagebedrijf waarbij op 17 mei 2018 met een automatisch wapen kogels op het pand werden afgevuurd. De EOD heeft het explosief aan de Arkansasdreef onschadelijk gemaakt. In januari dit jaar werd het autoverhuurbedrijf Deluxe in dezelfde straat met een automatisch vuurwapen beschoten.