Handlanger Dutroux op vrije voeten

De nu 48-jarige Michel Lelièvre (foto), die Marc Dutroux hielp bij het ontvoeren van 4 meisjes, komt vrij. Lelièvre kreeg in 2004 als lid van de bende-Dutroux 25 jaar cel.

Lelièvre was op 22 augustus 1995 betrokken bij de ontvoering van An Marchal (18) en Eefje Lambrecks (17). De lichamen van de beide tieners werden ruim een jaar later teruggevonden onder een loods bij een huis dat eigendom was van Marc Dutroux.

Kelder

Lelièvre was ook betrokken bij de ontvoering van Sabine Dardenne (12) en Laetitia Delhez (14). Sabine was op weg naar school toen ze werd ontvoerd. Laetitia was onderweg van een zwembad naar huis toen ze werd gekidnapt. De beide meisjes werden op 15 augustus 1996 uit de kelder van Dutroux’ huis bevrijd door de Belgische politie. Twee dagen daarvoor was Marc Dutroux gearresteerd.

Nog 2 slachtoffers

Naast de hierboven genoemde meisjes waren er nog 2 slachtoffers: Julie Lejeune en Mélissa Russo, beiden 8 jaar toen ze werden ontvoerd. Hun stoffelijke overschotten werden op aanwijzingen van Dutroux gevonden. Lelièvre was niet betrokken bij de ontvoering van Julie en Mélissa.

Voorwaarden

De vervroegde vrijlating van Lelièvre is onder voorwaarden. Zo moet hij binnen 6 maanden een woning vinden. Ook mag hij geen contact hebben met slachtoffers of anderen uit het dossier. Lelièvre mag zonder toestemming Belgisch grondgebied niet verlaten. Ook mag de voormalig junkie geen alcohol of drugs gebruiken.

Michelle Martin

Eerder werd Michelle Martin, de ex-vrouw van Marc Dutroux, ook al vervroegd vrijgelaten. Zij was veroordeeld tot 30 jaar cel vanwege haar betrokkenheid bij de ontvoeringen en dood van de meisjes, maar kwam na 16 jaar vrij.