Handlangers criminele organisatie gepakt

De politie heeft een 37-jarige Rotterdammer en een man van 44 jaar uit Hendrik-Ido-Ambacht aangehouden die deel uit zouden maken van een criminele organisatie. De vermeende leider van de organisatie, een 44-jarige Rotterdammer, werd vorige week al opgepakt. Ze zouden zich hebben beziggehouden met de grootschalige smokkel van cocaïne uit Zuid-Amerika naar Nederland en België.

De organisatie zou zulke transporten voorbereiden. Daarbij werd gebruik gemaakt van bedrijven, die fruit importeerde uit Ecuador, Peru en Colombia. De drugs werd tussen het fruit in zeecontainers verborgen. De groep zou onder meer betrokken zijn bij de import van 8000 kilo coke die in 2012 in de haven van Antwerpen werd ontdekt.

In totaal zou er ruim 15000 kilo cocaïne zijn geïmporteerd. Het geld wat werd gebruikt, werd vaak uitgegeven. De politie heeft zeker 2,5 miljoen euro aan onverklaarbare contante uitgaven gevonden.

Bij de Rotterdammer die afgelopen week werd opgepakt, is ook een wietkwekerij gevonden. Ook zijn is er administratie in beslag genomen.