Hari doet aangifte tegen politie

De advocaat van vechtsporter Badr Hari heeft aangifte gedaan tegen politie. Volgens advocaat Bénédicte Ficq verwoordde de krant de afgelopen dagen ‘zodanig specifieke en nieuwe informatie uit het opsporingsonderzoek dat geconcludeerd moet worden dat het opsporingsteam en de Telegraaf in een open communicatieve verbinding met elkaar moeten hebben gestaan.’ Verstrekken van opsporingsinformatie door de politie aan journalisten is schending van het ambtsgeheim.

Ficq heeft daarom vrijdag aangifte gedaan bij de hoofdofficier van justitie in Amsterdam en er is verzocht om een onderzoek van de Rijksrecherche.

Ficq zegt: ‘Badr Hari is in elke telegraafpublicatie van journalist John van den Heuvel als dader neergezet. Geen enkele persoon verdient het op deze manier kwalificaties van daderschap toebedeeld te krijgen nog vóór justitie deze status zelf aan cliënt heeft verbonden en dit ook jegens deze persoon kenbaar heeft gemaakt.’

Het is nog niet duidelijk of Badr Hari verdachte is. Volgens Ficq zal Badr Hari zich direct melden bij de politie om te verklaren. Badr Hari zou eerder deze week naar Marokko zijn vertrokken voor een vakantie.