Hari verdacht van poging doodslag

De officier van justitie in Amsterdam vervolgt Badr Hari voor poging tot doodslag op zakenman Koen Everink, die ernstig werd mishandeld in de Amsterdam Arena, 8 juli jongstleden. Dat staat in de dagvaarding die het Openbaar Ministerie heeft uitgebracht. Ook medeverdachte Ferhat Y. wordt verdacht van poging tot doodslag. De twee zouden de poging samen in vereniging hebben gepleegd. 

Het OM vervolgt Badr Hari daarnaast voor acht andere geweldsdelicten. Advocaat Bénédicte Ficq wil verder geen commentaar geven. ‘Dat doe ik op de zitting volgende week vrijdag’, zegt ze.

De twee verdachten zitten vast en het Openbaar Ministerie wil dat hun voorlopige hechtenis opnieuw wordt verlengd.

Als Badr Hari veroordeeld wordt kan hij een straf van zeker acht jaar cel tegemoet zien.

Badr Hari heeft volgens de officier van justitie Everink één of meer kopstoten toegediend. Verder zou hij het slachtoffer hebben gestompt en hebben gesprongen op of tegen het lichaam van Everink. Daarmee nam hij volgens de officier van justitie willens en wetens het risico dat Everink zou komen te overlijden.

In 2010 zou Hari op de Amsterdamse Albert Cuypstraat toen hij achter het stuur van een auto zat opzettelijk een voetganger hebben aangereden. Hij zou ook een ex-vriendin hebben mishandeld en haar huisraad hebben vernield. Verder is hij verdacht van mishandelingen in de Amsterdamse gelegenheden Air, Cooldown en Blinq. 

Alle berichten over Badr Hari.