“Harleydag” naar de rechter

De organisatie van de Harleydag in Valkenswaard heeft een kort geding aangespannen tegen het besluit van de burgemeester om het evenement af te gelasten. Dat maakt de organisatie bekend op haar website. De Harleydag Valkenswaard staat gepland voor 26 april, maar gaat niet door "vanwege de onrust in de motorwereld".

De vergunning voor de Harleydag in Valkenswaard was al binnen, maar door recente ontwikkelingen in de motorwereld besloot de burgemeester de vergunning weer in te trekken.

In eerste instantie leek de organisatie zich neer te leggen bij het besluit, maar nu is bekend dat er een kort geding is aangespannen tegen het besluit. Volgende week wordt de zaak door de voorzieningenrechter behandeld.

Bandidos

Met "de onrust in de motorwereld" doelt de gemeente op de komst van motorclub Bandidos in Nederland. Zij openden onlangs het eerste chapter in ons land en dat zorgde voor spanningen. De Bandidos zijn wereldwijd de grote rivalen van de Hells Angels. De twee motorclubs waren in vooral Scandinavië en Duitsland betrokken bij een bloedige strijd om macht. Dat wil men in Nederland voorkomen.

Lees hier het MC-dossier.