Harleydag Tilburg toch afgelast

Alles stond al klaar voor de Harleydag in Tilburg maar op het laatste moment hebben het Openbaar Ministerie, politie en de Tilburgse burgemeester Peter Noordanus het evenement afgelast vanwege ‘serieuze informatie’ die is binnengekomen over te verwachten geweld. Op evenemententerrein ’t Laar zou volgens de gemeente Tilburg ‘het familiekarakter van de dag niet worden gegarandeerd’.

Gisteravond om zeven uur was alles in gereedheid maar de organisatie is daarna door de hoofdcommissaris en burgemeester komen op de hoogte gesteld van de afgelasting. De voorzitter van het evenement kreeg echter geen duidelijke reden.

In enkele steden werd onlangs motorevenementen afgelast na geruchten over confrontaties tussen de motorclubs Hells Angels en Satudarah. De gemeente en de politie in Tilburg lieten vrijdag nog weten ‘geen signalen’ te hebben ontvangen dat er op de Harleydag iets stond te gebeuren.

De organisatie van de Harleydag zegt tegen BN/DE Stem dat de dag is afgelast vanwege een ‘paar anonieme telefoontjes’. ‘Via de raad van acht (overkoepelend orgaan van Nederlandse motorclubs – red.) is er onderling overleg’, zei voorzitter De Waal. ‘Satudarah en de Hells Angels hebben afgesproken om niet op elkaars feesten te komen, anders wordt elke Harleydag verboden. De Hells Angels doen de Harleydag hier dus niet aan. Anders komt er ook nooit een eind aan de geruchten.’

In Tilburg heeft Satudarah een clubhuis aan de Piushaven. 

{youtube}9dyD6u1MpJc{/youtube}