Harry Mens beveiligd na bedreiging

Vastgoedhandelaar Harry Mens wordt beveiligd omdat hij met de dood is bedreigd. Dat zegt Mens zelf tegen De Telegraaf. Hij is vrijdag gewaarschuwd door de politie nadat er een anonieme tip binnenkwam op de telefoonlijn Meld Misdaad Anoniem. De tip zou concrete informatie hebben bevat.

Volgens de politie zou de aanleiding van de bedreiging een zakelijk conflict kunnen zijn, maar Mens’ advocaat Gerard Spong ontkent dat. ‘We denken zelf eerder aan een soortgelijke zaak als met die afpers-opa’, verwijst Spong naar de bedreiging van John en Linda de Mol. Zelf benadrukt Mens dat de bedreigingen niet met zaken uit het verleden te maken hebben.

Mens was verdachte in een vastgoedfraudezaak. Hij schikte uiteindelijk met justitie. Een dag voor de moord op Willem Endstra, had hij het slachtoffer te gast in zijn programma Business Class.

De politie wilde liever niet dat Mens de bedreiging naar buiten bracht, maar de vastgoedhandelaar belde zelf De Telegraaf. ‘Ik voel me hier beter bij’, zegt hij in de krant. ‘Het is in mijn ogen veiliger dat iedereen weet wat er speelt en mijn omgeving dus ook oplet. Bovendien weet de bedreiger ook dat ik gewaarschuwd ben.’