Bijna 7.000 kilo hasj voor Nederland

De Franse douane heeft zondag in de Le Perthus, op de Spaanse grens dichtbij de Middellandse Zee-kust 6.729 kilo hasj in beslag genomen die bestemd was voor Nederland. Twee Spanjaarden die de drugs in de vrachtwagen vervoerden zijn aangehouden. Franse autoriteiten schatten de waarde van de zending op 31,4 miljoen euro.

(foto archief)

e lading was verborgen op de bodem van de aanhanger van de combinatie tussen 34 pallets met karton.

De Franse douane zegt dat ze bij de tolpost van Le Boulou, op de snelweg vanuit Spanje, vier willekeurige vrachtwagens eruit hadden gepikt voor een controle. De bewuste vrachtwagen die uit Valencia op weg was naar Nederland was verdacht omdat er karton werd vervoerd in een koelwagen. Een drugshond sloeg aan in de binnenkant van de koeltrailer.

De drugs waren verpakt in 208 pakketten. Eén van de chauffeurs zou hebben gezegd dat de hasj in Valencia was geladen en uit Marokko afkomstig was. De andere chauffeur stelde dat hij niet wist dat er hasj geladen was. 

De vangst is in Frankrijk bijna een record. In mei 2008 nam de douane bij Montpellier 7,7 ton hasj in beslag in een vrachtwagen die geladen was met tuindecoraties..