‘Hasj van Bandido was voor eigen gebruik’

De 255 gram hasj die een lid van de Bandidos uit Roermond in zijn woning had liggen, was voor eigen gebruik en niet voor de handel, zoals de burgemeester beweert. Dat stelt advocaat Ludo Hameleers voor de rechtbank in Roermond donderdag. Volgens de advocaat is de burgemeester bezig met het pesten van de motorclub.

De gemeente zou brieven naar cafés hebben gestuurd dat het pand wordt gesloten als er iemand met een jack van de Bandidos naar binnen stapt. Dat zou onderdeel uitmaken van het pesten van de motorclub, aldus de advocaat. Dat zou onder de Limburgse burgemeesters zijn afgesproken op gezag van Onno Hoes, voormalig burgemeester van Maastricht.

Harddrugs

De woning van de Bandido werd gesloten toen de hasj werd gevonden. De advocaat vroeg de rechter de sluiting van de woning terug te draaien. De Bandido werd opgepakt bij invallen van de politie bij de motorclub in mei.

Bij die invallen werd ook een lid uit Susteren opgepakt, in wiens woning harddrugs is gevonden. Het gaat om een woning waarop vorig jaar een aanslag is gepleegd. De burgemeester wil ook dit pand sluiten, maar de advocaat van de vrouw van de Bandido stelt dat de woning niet bekend staat als drugspand. Ook deze advocaat zegt het idee te hebben dat de burgemeester het vooral op de motorclub voorzien heeft.