Hasjhandelaren bestookten Spaanse politie met AK-47 (VIDEO)

Hasjhandelaren bestookten Spaanse politie met AK-47 (VIDEO)

In het zuiden van Spanje zijn vijftien personen aangehouden die volgens de Spaanse Nationale Politie deel uitmaakten van een groot netwerk dat vanuit Marokko hasj importeerde in Spanje. Ze opereerden vanuit de stad Lebrija. Er is 3.388 kilo hasj in beslag genomen. Het onderzoek begon nadat agenten met een kogelregen werden bestookt toen ze een bestelbusje met hasj wilden controleren.

Guadalquivir

De politie ontdekte dat de groep zendingen met hasj via de monding van de rivier de Guadalquivir het land binnengebracht.

Behalve de hasj is tijdens het onderzoek een AK-47 aanvalsgeweer in beslag genomen, en ook munitie, verschillende andere vuurwapens en bezittingen ter waarde van ongeveer 310.000 euro.

Controles

Het onderzoek begon op 20 december vorig jaar toen er in de stad Sanlúcar de Barrameda een drugsvangst werd gedaan tijdens een van de verschillende controles in de provincie Cádiz.

Bij een controlepunt werd een verdacht busje staande gehouden. Op dat moment gaf de bestuurder gas en de inzittenden vuurden zeker zestien schoten af ​​op de agenten met drie vuurwapens, waaronder een Kalasjnikov-geweer.

Tijdens de ontsnapping reed het busje van de weg af en de inzittenden wisten te voet weg te komen. De agenten vonden in de bestelbus 112 balen hasj met een totaal gewicht van 3.388 kilo hasj. Ook de AK-47 was achtergelaten.

Poging moord

Het daarop volgende onderzoek bracht een netwerk in beeld. Ook stelde de recherche vast dat de 3.388 kilo waarschijnlijk een dag eerder op een afgelegen plaats langs de rivier was gelost.

Bij de zes invallen is in een pand ook een kleine marihuanaplantage (zie foto boven) met 80 planten ontmanteld.

Drie van de arrestanten wordt naast de drugshandel ook poging tot moord op de agenten ten laste gelegd.