Havenmedewerker haalde coke uit lege container

Het HARC-team in Rotterdam heeft twee weken geleden een medewerker van een containeropslagbedrijf aangehouden wegens drugssmokkel, zo maakte het Openbaar Ministerie dinsdagmiddag bekend. De man is een 48-jarige Rotterdammer.

Slijptol

Hij werd aangehouden nadat hij met een slijptol bezig zou zijn geweest een lege container open te snijden. In die container waren eerder pakketten met in totaal ruim 20 kilo cocaïne gevonden tijdens een controle van de Douane. In de container waren bananen uit Ecuador aangevoerd. Toen de container leeg was werd hij naar het opslagbedrijf voor containers gebracht, een zogenoemd empty depot. Daar worden containers schoongemaakt en eventueel gerepareerd.

Bananen

De container was op 16 mei aangekomen in de Rotterdamse haven. De Rotterdammer werd enkele dagen later aangehouden. Dinsdag boog de raadkamer van de rechtbank zich over de verlenging van zijn voorlopige hechtenis. In verband met het onderzoek werden de aanhouding en vondst niet eerder bekendgemaakt. De drugs, volgens het Openbaar Ministerie met een waarde van een half miljoen euro, zijn meteen vernietigd.