Havenmedewerker opgepakt voor cokesmokkel (UPDATE)

Een 43-jarige havenmedewerker uit Rozenburg is opgepakt voor betrokkenheid bij drugssmokkel. De man zou werken bij ECT Delta Terminal. Toen de politie daar deze week binnenviel, was de man net bezig met een container waar 363 kilo cocaïne in zat. De drugs waren verpakt in sporttassen (foto). 

Bij de man thuis vond de politie een grote hoeveelheid cash – hoeveel precies is niet bekend gemaakt.

Opengeknipte container

De politie kwam de man uit Rozenburg op het spoor nadat er enkele maanden geleden een opengeknipte container werd aangetroffen op de terminal. Het maandenlange onderzoek, uitgevoerd door politie, Douane en het overslagbedrijf, leidde tenslotte naar de verdachte man die is aangehouden. Het vermoeden bestaat dat de man bij meerdere cokestransporten in betrokken. In juli van dit jaar werd een lading van 100 kilo cocaïne ontdekt; die was verpakt in soortgelijke sporttassen waarin ook de huidige vangst was verstopt.

Lekken en corruptie

Er zijn eerder ernstige lekken en corruptie in de Rotterdamse haven geconstateerd, bijvoorbeeld bij de Douane. In juli werd douanier Gerrit G. veroordeeld tot veertien jaar cel voor drugshandel. De zaak tegen een andere douanier, Gertie V., loopt nog.

Het AD meldt inmiddels de naam van de verdachte: Wendell E. (foto onder).