Havenwerker aangehouden voor cocaïnesmokkel

Een 37-jarige havenmedewerker uit Schiedam is aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij cocaïnetransporten. Hij zou de uithalers van de coke hebben toegelaten tot het afgesloten haventerrein, naar de containers hebben gebracht en ook weer hebben opgehaald en naar buiten gebracht. 

Een van de drugstransporten waarvan de medewerker van een Rotterdams containerbedrijf wordt verdacht gaat om een hoeveelheid van 138 kilo cocaïne, die in mei 2017 vanuit Peru naar Nederland moest worden gesmokkeld.

Omdat de havenmedewerker zich flink liet betalen voor zijn diensten wordt hij ook verdacht van corruptie. Daarop staat een gevangenisstraf van maximaal vier jaar.

Pernis

In het onderzoek is ook een 35-jarige man uit Rotterdam (Pernis) aangehouden. Hij wordt verdacht van de organisatie van het leeghalen van drugscontainers. Deze verdachte zou ook betrokken zijn bij het transport van de 138 kilo coke uit Peru. Ook zou hij te maken hebben met de import van 40 kilo cocaïne uit Ecuador.

100.000 euro cash

Bij de doorzoekingen van de woningen van de verdachten is beslag gelegd op tientallen mobiele telefoons (waaronder pgp-toestellen), sim-kaarten, administratie, ongeveer 100.000 euro aan contant geld en een afgesloten kluis.