Heel gezin aangehouden in Brabant

In het Brabantse Oosterhout is dinsdagochtend in een woning aan de Aalbersstraat een echtpaar en hun twee zoons opgepakt. Naast die woning werden ook twee andere adressen doorzocht. Volgens de politie zijn daarbij een groot contant geldbedrag, cocaïne en twee wapens gevonden. Een vijfde verdachte is ook aangehouden.

Aanleiding

De aanleiding van deze huiszoekingen was een geweldsincident op 1 juli in de gemeente. Bij het incident raakte de bewoner van een pand ernstig gewond aan zijn gezicht en hoofd. Hij werd per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Onderzoek naar de daders leidde agenten naar twee mannen (22,37) uit Oosterhout.

De 22-jarige verdachte is de oudste zoon van het gearresteerde gezin. De ouders zijn allebei 43 jaar oud en de jongste zoon is 19. Verschillende advocaten staan het gezin bij maar laten weinig kwijt over de zaak. Dirk Stoof, advocaat van de vader, zegt dat voor het geldbedrag de vader zijn leven lang haar voor heeft gewerkt. Van de wapens en de drugs weet de vader niets.