Heen en weer rijden met een Audi RS4 (VIDEO)

Bijna was de reconstructie van de aanslag in de Staatsliedenbuurt afgeschaft vanwege de regen, maar uiteindelijk gaf de buienradar groen licht. Het bleef geheel droog. De originele Audi RS4 die de moordenaars gebruikten was opgelapt ten behoeve van de reconstructie.

Door @Wim van de Pol

De raadsheren van het gerechtshof, medewerkers van het Openbaar Ministerie en de advocaten verzamelden zich op de hoek van de Van Bossestraat en de Van Rappardstraat, precies waar Benaouf A. en zijn gesprekspartner en de latere slachtoffers Yousseff Lkhorf (28) en Saïd el Yazidi (21) zich ongeveer moeten hebben opgehouden, die avond van 29 december 2012, toen de Audi aan kwam rijden. De verdachten waren niet aanwezig.

De reconstructie is bedoeld om het hof een idee te geven wat de getuige Benaouf A. kon waarnemen. A. zegt dat hij één verdachte in de Audi heeft herkend. In de wagen zaten voor de gelegenheid drie politiemensen met mutsen of bivakmutsen op. De ruiten van de Audi bleken getint te zijn geweest, wat het zicht op de inzittenden belemmerde.

De Audi reed vanaf ongeveer 20.30 eindeloos heen en weer in de Van Rappardstraat. De eerste ronde beschenen lampen van een tv-ploeg de straathoek.

Daarna volgden snelle en langzamer ritjes elkaar op, met en zonder dimlichten en met en zonder extra remsysteem.

 

zie ook:

Dinsdagavond: reconstructie “Staatsliedenbuurt” (VIDEO)

Waarom reconstructie “Staats” belangrijk is (UPDATE)