Heetgebakerde cokeverdachte opnieuw vast

De crimineel Hensley J. (55) is aangehouden voor cocaïnesmokkel via Schiphol, zo meldt Het Parool. De douane vond 19 kilo cocaïne tussen snijbloemen. Volgens de krant heeft de recherche dagenlang kunnen meeluisteren met J. meeluisteren terwijl hij overlegde over een transport van snijbloemen.

Er zou 19 kilo cocaïne aankomen op Schiphol in bloemen die door moesten worden gestuurd naar Rusland. Op 11 mei nam de douane op Schiphol de partij in beslag. De recherche denkt dat dit de partij drugs is waarover J. in afgeluisterde gesprekken over sprak. Hij zit vast.

J. is eerder veroordeeld in de grote cocaïnezaak van de 4.000 kilo op de zeesleper Otton. In die zaak kwam het in de rechtszaal tot hevige tirades door J.. Ook in de nu afgeluisterde gesprekken gaat hij er weer stevig tegenaan. Hij kreeg telefonisch ruzie met een contact in Colombia.

J. werd volgens de politie ook bedreigd door verdachten Mustafa G. en Youssef B. die een peilbaken onder zijn auto plaatsten en er nu van worden verdacht een aanslag op hem te hebben willen plegen.