Helikopter verdrijft plunderaars die hasj willen stelen op Spaans strand (VIDEO)

De Spaanse politie heeft vrijdag op het strand in Sanlucar de Barrameda, in de Zuid-Spaanse provincie Cádiz, een helikopter ingezet om tientallen plunderaars te verdrijven die een partij hasj probeerden te stelen van een gecrashte boot van drugshandelaren. De opvallende actie werd gefilmd door omstanders.

Spaanse douanebeambten hadden de gecrashte boot van drugshandelaren onderschept nadat deze aan de kust was gestrand en de boot en drugs werden achtergelaten. Toen douaniers probeerden om de boot en de balen hasj in beslag te nemen, werden ze overspoeld door lokale plunderaars die de cannabis wilden stelen.

Beelden

Op beelden is te zien hoe de Spaanse politie met een douanehelikopter probeert de plunderaars te verdrijven. De helikopter vliegt daarbij zeer laag over het strand, maar dat weerhoudt een enkeling er zelfs niet van om onder het voertuig door te lopen en een partij hasj mee te nemen, die vervolgens door een agent wordt afgepakt.

Bij de actie heeft de Spaanse douane de hulp ingeroepen van de Guardia Civil en de Nationale Politie toen de agenten werden overweldigd door de plunderaars.

Hotspot

De provincie Cádiz is een hotspot voor drugshandel en smokkel doordat het vlakbij Marokko ligt op het smalste punt van de Straat van Gibraltar.