Hells Angel verdacht van wapenhandel

Woensdag heeft de politie een 33-jarige man uit Haarlem in zijn woning aangehouden. Hij wordt in verband gebracht bij de vondst van een wapenarsenaal in september vorig jaar in een woning en nabijgeleden loods aan de Lange Poellaan in Haarlem. Volgens de politie is de verdachte lid van de Hells Angels in Haarlem.

(foto uit archief)

Raketwerper

In die loods vonden agenten toen een shotgun, raketwerper, uzi, handgranaten en munitie, naast gestolen spullen. Ook lag er een hoeveelheid wietstekken. In de woning lagen nog diverse andere wapens, een hoeveelheid geld en gestolen goederen. De Explosieven Opruimingsdienst (EOD) is ter plaatse geweest om de raketwerper en handgranaat veilig te maken. Daarbij werd destijds een 53-jarige man aangehouden.

Mishandeling

Op basis van verder politieonderzoek kwam de nu aangehouden 33-jarige Haarlemmer naar boven in verband met deze wapenvondst. Uit een ander onderzoek kwam naar voren dat hij ook als verdachte van een mishandeling wordt aangemerkt. Bij deze mishandeling, op 27 december 2014 in een café in Heemskerk, raakten twee personen gewond aan hun gezicht. De verdachte werd om onbekende reden boos, sloeg twee personen en door een glas dat hij stukgooide raakte een vrouw gewond aan haar gezicht.