Hells Angel schoot Hells Angel dood

De man die op een begrafenis van Hells Angel Jeff Pettigrew in San José, Californië, een Hells Angel doodschoot is lid van de Hells Angels. Volgens lokale media heeft de politie een klopjacht op de man geopend. Het zou gaan om Steve Joseph Ruiz (38), lid van het San Jose chapter, van wie hij en zijn slachtoffer Steve Tausan (52, foto) de begrafenis bijwoonden. De recherche zou vermoeden dat leden van de Hells Angels of van een andere aanwezige MC Ruiz – dood of levend – van de begraafplaats hebben weggesmokkeld.

De politie heeft ook het graf van Pettigrew geopend om te controleren of het lichaam van Ruiz misschien snel onder de grond was gestopt.

Tausan had een belangrijke functie bij de Angels in Santa Cruz en was een vriend van Pettigrew. Pettigrew werd vorige maand doodgeschoten in een casino in Reno, Nevada.

Rond 13.00 lokale tijd werd Tausan beschoten door Ruiz. Er waren 4000 bikers aanwezig, naast zwaarbewapende politie-eenheden. Het is nog steeds een raadsel waarom Ruiz begon te schieten.

Er zijn wel geruchten. Ruiz zou een negatieve opmerking over Pettigrew hebben gemaakt tijdens de dienst waarna het tot een handgemeen kwam. Een ander gerucht is dat Tausan Ruiz verwijten maakte over de dood van Pettigrew, die hij niet afdoende zou hebben weten te beschermen in het hotel waar Pettigrew werd doodgeschoten. Tausan zou colors van Ruiz hebben geprobeerd te verwijderen.

Zie meer San Jose Mercury News.

Portret van Steve Tausan:

{youtube}g9FdO7b7THM{/youtube}

Archief van Santa Cruz Hells Angels:

{youtube}H6xTdBjNXqs{/youtube}