Hells Angel aangehouden in Huizen

Afgelopen dinsdag heeft de Nationale Recherche in een woning in Huizen een wietkwekerij ontmanteld. De planten stonden in de slaapkamer. De bewoner was een 44-jarig lid van de Hells Angels. Hij is aangehouden. Op de salontafel in de woonkamer lagen een verboden mes en een telescoopvizier voor een luchtbuks. In een plastic tas zaten een pistool, een gevulde patroonhouder en een gevuld reservemagazijn.

Onder de tafel ontdekte de recherche een dolk, een grote stiletto en een vlindermes.

Bij de doorzoeking van de woning legden de rechercheurs verder beslag op een houten knuppel, een leren knuppel met een metalen vulling, een kruisboog met een pistoolhandvat en een grote collectie verboden messen. Het gaat om een groot gekarteld mes, een soort kapmes, een fileermes, een mes met twee snijkanten, een werpmes en een mes met een bloedgeul.

De verdachte verklaarde tegenover de politie dat hij wapens interessant vindt en wist dat het vuurwapen was doorgeladen. De hennepplanten waren enkele dagen voor de komst van de politie geoogst. De kwekerij werd buiten de meterkast om voorzien van elektriciteit.

De verdachte is vandaag door de rechter-commissaris bij de rechtbank Utrecht in bewaring gesteld.

De Nationale Recherche onderzoekt momenteel verschillende leden van de Hells Angels als verdachte. Mogelijk kwam in dat onderzoek informatie over deze Hells Angel en de wapens in de woning naar voren.