‘Hells Angel bekeek kruitsporen met blacklight’

De Belgische Hells Angel Ali Ipekci heeft nadat hij de lichamen van drie vermoorde Outlaws dumpte, met blacklight gezocht naar kruitsporen op zijn handen. Dat beweert althans een getuige, die zag hoe Ipekci zijn handen schoonmaakte. Dergelijke lampen gebruikt de technische recherche ook om sporen op te zoeken die met het normale oog niet zichtbaar zijn. De Hells Angel zou bovendien tegen de getuige hebben gezegd dat hij de moorden heeft gepleegd.

Geschoten

‘Wij hebben het gedaan’, zou Ipekci hebben gezegd toen hij met de getuige, M.K. naar een nieuwsitem over de moorden keek. ‘Ze hebben erom gevraagd’, zei hij toen. Volgens M.K. heeft Ipekci gezegd dat de Outlaws op hen geschoten hadden.

Niets mee te maken

Ipekci, M.K. en een andere getuige in de zaak kenden elkaar omdat ze in de garagebranche zaten. M.K. was op papier eigenaar van de garage van Ipekci en de andere getuige, maar zegt in praktijk niets met de zaak te maken te hebben.

Receptie

Op de avond van de moorden vond een openingsreceptie van een bandencentrale in Maasmechelen waar veel Hells Angels aanwezig waren. Twee leden en een sympathisant van de rivaliserende motorclub Outlaws zouden hebben geweten dat er Hells Angels op de receptie aanwezig waren, en toen naar de bandencentrale zijn gereden. Daar zijn ze doodgeschoten. Onduidelijk is wie de schoten precies heeft gelost. Ipekci heeft toegegeven dat hij de lichamen heeft gedumpt, maar hij zegt dat hij niet heeft geschoten.

Lees ook:

Zo werden de Outlaws in Maasmechelen vermoord

Twee kroongetuigen in Outlaws-moordzaak

Hells Angel raakte ‘in paniek’ van dode Outlaws