Hells Angel dood in Hasseltse cel

Een Belgische Hells Angel die verdacht was van moord op een aantal leden van de Outlaws in Maasmechelen is vrijdagochtend dood in zijn cel aangetroffen. Dat meldt Het Belang van Limburg. Het gaat om Eddy Cich (45) uit Genk die in het huis van bewaring van Hasselt was gedetineerd. Autopsie moet nog uitwijzen waaraan hij precies is overleden maar er zijn geen aanwijzingen dat het om een misdrijf gaat.

De man zat sinds 12 juni 2011 in Hasselt, op verdenking van betrokkenheid bij de drievoudige moord op 20 mei op cafébaas Jef Banken (58) uit As, Maasmechelaar Freddy Put (52) en Michael Gerekens (28) uit Lanklaar, de eerste twee waren lid van de met de Hel Angels rivaliserende MC, de Outlaws.

Wat precies volgens justitie de rol van Eddy Cich is geweest is in het strafdossier niet erg precies omschreven. Hij wordt met name ervan verdacht te hebben geholpen heeft bij het dumpen van de lichamen in een bestelauto, in de Zuid-Willemsvaart in Eisden.

De moordpartij speelde zich af tijdens een openingsreceptie van een plaatselijke bandencentrale (Burnout), waarvan de eigenaar banden zou hebben met de Hells Angels uit het nabijgelegen Genk. Op de avond van de moord zou er eerst door onbekenden op het bedrijfspand zijn geschoten. Eddy Cich was overigens te gast op die receptie.

Zie eerdere berichten:

Inval in clubhuis Hell’s Angels Genk 

‘Vermoorde Outlaw was vriend Hell’s Angel’ 

HA-president eigenaar bandencentrale