Hells Angel Harry S. voorlopig vrij

De Amsterdamse Hells Angel Harry S. is voorlopig vrijgelaten. Dat heeft de rechtbank vrijdag bepaald. S. wordt samen met Donald G. verdacht van onder meer een aantal gevallen van afpersing. Tot het proces weer verder gaat, blijft S. vrij. Donald G. blijft wel vastzitten.

Begin oktober 2011 arresteerde de Nationale Recherche tien mannen en vrouwen op verdenking van afpersing en witwassen. Zo'n 250 rechercheurs doorzochten 21 woningen en twee bedrijven. Tot vandaag zaten alleen Harry S. en Donald G. nog vast. S. en G. zouden grote drugshandelaren en antiekhandelaren hebben afgeperst.

Het proces tegen S. en G. drijft op de verklaringen van Remko van Lent. De omstreden getuige is de afgelopen dagen door de rechtbank en de advocaten gehoord. Dat verhoor heeft lang op zich laten wachten omdat Van Lent ruzie had met het de getuigenbeschermingsafdeling van justitie. Hij schortte zijn medewerking aan justitie op.

Eerder deze week zei Van Lent dat toenmalig officier van justitie Fred Teeven een ontmoeting had in een café in Zandvoort met onder meer Willem Holleeder en Dick Vrij. Zowel Holleeder als Teeven ontkennen de ontmoeting.