Beruchte Hells Angel Berlijn neergeschoten

Een leidende figuur binnen de Hells Angels in Berlijn is zondag in Berlijn door een onbekende onder vuur genomen, en levensgevaarlijk gewond geraakt. André Sommer (47) is volgens Duitse media jarenlang president geweest van de plaatselijke Nomads, die in Berlijn tot de Hells Angels worden gerekend. Een getuige zou hebben gezien dat er rond 03.00 op straat een discussie was. ‘Wat doe jij hier?’, hoorde ze iemand zeggen.

Daarna troffen zeker vier kogels Sommer in de borst. De politie zei de kans groot te achten dat Sommer het niet zal overleven. Het incident vond plaats bij de achteruitgang van de Germanenhof, het café van Sommer, dat een trefpunt zou zijn van rechts-extremisten.

De politie heeft niets bekend gemaakt over verdere achtergronden van de schietpartij. Sommer geldt als een vertrouweling van Hells Angels president Frank Hanebuth uit Hannover.

De Hells Angels Berlin City zijn onlangs verboden, daarop zijn de plaatselijke Nomads in twee kampen uitééngevallen.

Een anonieme politieman zegt in de Berliner Kurier zeker te weten dat deze schietpartij gevolgen zal hebben: ‘Of dit nu is gedaan door een rivaliserende MC of niet, vanaf nu lopen alle mannen weer bewapend door de straten. Wie Sommer aanpakt, die stopt voor niemand.’

Sommer komt voort uit de hooligans van de Oost-Berlijnse voetbalclub BFC (Berlin Dynamo) die hij rond de eeuwisseling van een faillissement redde door een openstaande schuld te voldoen. Hij is al eens eerder getroffen door een aanslag, in juni 2009 raakte hij tijdens een woeste vechtpartij met Bandidos in Finowfurt, Brandenburg, zwaargewond. Een been van een Bandido werd daarbij door een machete bijna afgehakt. Sommer meldde zich zelf in het ziekenhuis. In zijn rug stak het afgebroken lemmet van een mes. In 2010 sloten beide MC’s een wapenstilstand, die officieel nog van kracht is.

{youtube}2hCQTVvdjek{/youtube}