Hells Angel in Hamburg neergeschoten

In het Hamburgse stadsdeel Sankt Pauli is tegen middernacht op zondagavond een vooraanstaand lid van de Hamburgse Hells Angels door meerdere kogels getroffen. Het is een plaatselijk bekende figuur met de bijnaam: “Der Schlächter“ (Slachter of Slager).

Sergeant at arms

De man is door vier of vijf schoten getroffen, zo berichten Duitse media. Eén of twee daders zijn er in een auto vandoor gegaan. Het slachtoffer zat achter het stuur van zijn witte Bentley-Coupé. Dariusch (“Dari”) F. (38) is sergeant at arms van de Hells Angels-charters Southport in Hamburg. Hij geldt als één van de sterke mannen in de groep.

Na een operatie in een ziekenhuis is zijn toestand stabiel.

Kruising

Volgens de politie is F. onder vuur genomen toen hij stond te wachten voor een rood stoplicht op de kruising Budapester Strasse/Millerntorplatz. Hij werd onder meer in het hoofd getroffen.

Ondanks een klopjacht met tientallen politiewagens heeft de politie vond de politie geen spoor van de dader of daders. Er waren vele getuigen aanwezig tijdens het schieten. Er is een kogel ingeslagen in de gevel van café Zwick.

Verboden

De Hamburgse Hells Angels zijn officieel al sinds 1983 verboden maar controleren toch een deel van de rosse buurt in Hamburg, vooral rond de Hans-Albers-Platz. Dariusch F. is daar ook zakelijk actief. In Hamburg bestaat ook nog het charter Harbor-City.

F. was ooit in dienst in het Duitse leger als scherpschutter. Hij werd bekend in 2008 door een massale vecht- en schietpartij bij een benzinestation met onder meer prostitutie-exploitant “Turken Musa” en bokser Ismaël Ö.. Die laatste kreeg toen een kogel in zijn knie. F. werd later aangehouden. Hij zou 17 schoten hebben gelost uit een Glock-pistool en kreeg twee jaar cel.