Hells Angel doodgeschoten in VS

UPDATE: In San Francisco, California is op 30 september een verdachte gearresteerd: Ernesto Gonzalez (53) uit San José.

Bij een vuurgevecht is vrijdag een leider van de Hells Angels in San Jose (California) doodgeschoten. Dat gebeurde in een hotel-casino in het stadje Sparks in de staat Nevada. In Sparks, vlakbij de gokstad Reno, was op dat moment een Harley-festival aan de gang met meer dan 20.000 bezoekers. Slachtoffer was Jeffrey “Jethro” Pettigrew (51) president van het chapter van San Jose, een belangrijke afdeling van de Hells Angels.

Hij zou in een vuurgevecht geraakt zijn met leden van de MC Vagos. Enkele uren na de schietpartij in het hotel werd er in het stadje vanuit een auto in het rond geschoten.

Bij deze drive-by shooting raakte een motorrijder gewond. Amerikaanse media suggereren dat deze schietpartij een vergeldingsactie betrof.

Het Harley festaival dat van donderdag tot zondag zou duren werd na de schietpartij afgelast.

Tijdens de schietpartij doken hotelgasten en personeel onder tafels om dekking te zoeken. De schietpartij zou zijn ontstaan nadat een groep Hells Angels een groepje Vagos-leden had aangesproken op hun aanwezigheid. Eerst ontstond er een vuistgevecht. Een getuige meldde dat een Hells Angel een pistool tevoorschijn haalde nadat hij tegen de grond was geslagen: ‘Hij lag op de grond met een bloedneus en trok een wapen, dat was het eerste schot.’

In Sparks werd de noodtoestand uitgeroepen.

In de naburige staat Arizona werden vorige ruim twintig leden van Vagos en Hells Angels aangehouden na een schietpartij waarbij vijf mensen lichtgewond raakten.

{youtube}pkCHD-IOpj8{/youtube}