Hells Angel raakte ‘in paniek’ van dode Outlaws

De Belgische Hells Angel Ali Ipekci zegt in paniek te zijn geraakt toen hij de drie dode Outlaws zag. Volgens justitie heeft Ipekci de leden van de rivaliserende motorclub om het leven gebracht, maar hij ontkent zelf bij de moord betrokken te zijn geweest. De drie Outlaws kwamen om het leven toen ze de opening van een bandencentrale van een Hells Angel kwamen verstoren.

De drie slachtoffers, Freddy Put, Jef Banken, die allebei lid zijn van de Outlaws, en Michaël Gerekens, waren die avond naar de bandencentrale in Maasmechelen gereden omdat ze wisten dat er Hells Angels aanwezig waren. De drie werden later teruggevonden in een bestelwagen die was gedumpt in een kanaal.

Geen schoten gehoord

Ipekci legde donderdag een verklaring af voor de rechtbank. Hij zegt dat de sfeer gemoedelijk was, tot er een opstootje in de straat plaatsvond. Hij zag een groepje mensen staan, en besloot de vork van de barbecue mee te nemen en poolshoogte te gaan nemen. Toen hij zag dat het niet om een ruzie ging, zou hij die vork in de struiken hebben gegooid.

Toen hij door de menigte liep, zag hij dat er een witte bestelwagen stond, waarin de lichamen lagen. Ze waren doodgeschoten. ‘Ik heb niets gehoord van schoten. Het kan zijn dat ik knallen heb gehoord, maar ik ehb ze niet kunnen linken’, aldus Ipekci in de rechtszaal.

Hij verklaart verder:

‘Ik raakte in paniek en beging een stommiteit. De motor [van de bestelbus, CS] draaide op volle toeren. Ik heb mijn arm door de autoruit gestoken om de wagen stil te leggen. Ik heb toen met mijn arm deze persoon [de bestuurder, CS] aangeraakt. Ik heb niet gevoeld of die nog leefde.’

‘Ik heb de overleden bestuurder op de passagierszetel willen duwen, maar dat ging niet. Toen zag ik een tweede silhouette. Ik heb de deur aan de passagierskant opengetrokken. De persoon viel er met zijn bovenlichaam uit. Ik trok die aan zijn leren vest naar de achterkant van de witte bestelwagen. Ik opende de achterdeuren. Omdat die persoon wat zwaarlijvig was, had ik het moeilijk die in de wagen te krijgen. Binnen zag ik dan een derde persoon liggen. Ik heb niet gekeken of die nog leefde.’

Waterpeil te laag

Ipekci ging daarop op zoek naar een dumpplaats. ‘Ik zag evenwijdig aan de weg het kanaal en toen dacht ik. Dit is mijn oplossing.’ Hij probeerde de auto in het kanaal te duwen, maar het waterpeil was daarvoor te laag. De auto bleef daardoor half op de kade hangen. ‘Toen zag ik mensen op het jaagpad wandelen en roepen. Ik wilde mij zo snel mogelijk uit de voeten maken.’

Hij belde toen Salih A., een collega in de garage, om hem op te halen. Daarna legde A. belastende verklaringen over Ipekci af. Hij zou tegen de collega hebben gezegd dat hij de moorden had gepleegd.

Lees ook:

Zo werden de Outlaws in Maasmechelen vermoord

Hells Angels en Outlaws mogen bij proces zijn

Twee kroongetuigen in Outlaws-moordzaak