Hells Angel vervolgd om gijzeling

Dinsdag staat een lid van de Rotterdamse afdeling van de Hells Angels voor de rechtbank in in Leeuwarden terecht voor het intimideren en gijzelen van een vrouw en haar kind. Dat heeft een woordvoerster van het Openbaar Ministerie in Leeuwarden bevestigd aan de NOS. Volgens het OM speelde er in de zaak een ruzie in het drugscircuit.

De politie heeft vorig jaar april in een woning in Oosterwolde een man aangehouden en daar 50 kilo amfetamine en 5 kilo cocaïne in beslag genomen. Een dag later ging de Hells Angel verhaal halen bij de partner van de opgepakte man. Hij wilde weten waar de drugs waren. Om haar onder druk te zetten, gijzelde hij haar en haar kind in de woning in Oosterwolde. Ook werden de vrouw en het kind onder dwang in een auto meegenomen naar Lemmer.

Politie en Openbaar Ministerie hebben vorig jaar afgesproken speciaal te letten op leden van motorclubs als de Hells Angels en Satudarah.

Op veel plaatsen in Nederland zijn invallen geweest. Ook zoekt het Openbaar Ministerie samenwerking met lokale overheden om de MC’s tegen te werken.

In 2010 strandde een poging van het OM om de gehele club Hells Angels als criminele organisatie te laten verbieden. Volgens de NOS sluit het OM niet uit dat er nogmaals een poging daartoe wordt gedaan.

In Duitsland is de club in enkele deelstaten verboden, ook onder meer in Berlijn.