Hells Angel en Donald G. aangehouden door NR UPDATE

Bij invallen van de Nationale Recherche is vanmorgen Hells Angel Harry S. aangehouden, zo meldde vandaag de NOS als eerste. Verschillende andere verdachten zijn ook opgepakt. Ook Donald G. is aangehouden, zo heeft zijn advocaat bevestigd. In totaal zijn zeven mannen en drie vrouwen aangehouden vanwege afpersing en het witwassen van crimineel geld, aldus het OM. Een bron heeft Crimesite bevestigd dat de actie verband houdt met het onderzoek dat liep tijdens de liquidatie van Hillis.

 

De doorzoekingen hadden plaats in Almere, Nieuw Buinen, Landsmeer, Amsterdam, Den Haag, Purmerend, Aalsmeer, Lijnden, Zaandam en Terwolde. Daarbij is door het Landelijk Parket in samenwerking met het Bureau Ontnemingswetgeving Openbaar Ministerie (BOOM) beslag gelegd op vier woningen, een vakantiechalet, 12 personenauto’s, een motorfiets, drie scooters en een tractor.

De politie heeft vanmorgen beslag gelegd op administratie en boekhoudingen, 25 bankrekeningen, een grote hoeveelheid antiek, horloges, sieraden, tassen en huisraad. Ook zijn twee vuurwapens met munitie in beslag genomen, omdat deze niet volgens de voorwaarden in de wapenvergunning werden bewaard. De in beslag genomen goederen worden opgeslagen bij de dienst Domeinen.

Het kantoor van It’s Showtime van Simon Ruts, het kickboks-management bureau, was géén doelwit van de politie-actie, in tegenstelling tot wat eerder is vermeld op Crimesite. Er was een misverstand ontstaan doordat een verdachte onderneming was gevestigd op het adres waar nu It’s Showtime is gevestigd. Bij It’s Showtime is ook geen administratie in beslag genomen.

In het huis van Hells Angel Harry S. in Landsmeer zijn wel computers en administratie in beslag genomen.

Ongeveer 250 rechercheurs doorzochten 21 woningen en twee bedrijven van de verdachten.

Op 21 februari van dit jaar, de dag dat Stanley Hillis in Amsterdam werd vermoord, bleek op de plaats delict een afluisteractie van de Nationale Recherche gaande te zijn. G. had daar een afspraak met Hillis maar kort voor zijn komst werd Hillis doodgeschoten.

Dat onderzoek van de Nationale Recherche handelde onder meer over een afpersingszaak waarbij Hells Angels en Donald G. betrokken zouden zijn. Een drugshandelaar zou worden afgeperst. Bronnen melden nu aan Crimesite dat de actie van vanmorgen een uitvloeisel is van dat onderzoek. 

De Nationale Recherche had in dit onderzoek zowel Stanley Hillis als Hells Angels in het vizier. Bepaalde Hell’s Angels werden in dit onderzoek al enige tijd door de Nationale Recherche geobserveerd.

Donald G. ging om met verschillende leden van de Hells Angels en verscheen ook wel in Angels Place in Amsterdam, maar was zelf geen lid van de motorclub. G. is ook een goede kennis van Mink Kok, die op dit moment vastzit in Libanon op verdenking van handel in cocaïne, maar of de twee nog zakelijke connecties hadden is onzeker. Kok zat gedetineerd tussen 1999 en 2007.

Over Harry S. ging het verhaal dat hij zakelijk betrokken zou zijn geweest bij de exploitatie van het Amsterdamse bordeel Yab Yum, maar dat is nooit vast komen te staan.

Later op de dag komt de politie met meer informatie. 

Zie:

NR: Onderzoek naar Hillis én Hell’s Angels