‘Hells Angels beraamden bajesmoord’

Door een overplaatsing zou een moordpoging op een gedetineerde in de gevangenis van Sittard zijn voorkomen. Hells Angels zouden de 34-jarige Mohamed el G. hebben willen doden. Dat schrijft De Telegraaf op basis van 'justitiebronnen'. El G. zit vast vanwege een moordaanslag op Belgische Hells Angels. Volgens de inlichtingendienst van het gevangeniswezen GRIP zouden gedetineerden zijn ingeschakeld om El G. iets aan te doen.

Onprettig

De Heerlenaar El G. is inmiddels overgeplaatst naar de gevangenis van Dordrecht. Hij zou in de Limburgse gevangenis al meerdere malen ernstig met de dood zijn bedreigd en ook mishandeld tijdens een douchebeurt. Advocaat Arthur Vonken zei tegen De Telegraaf dat zijn cliënt tegenover hem meerdere malen heeft gezegd dat hij zich 'bijzonder onprettig voelde' in de Sittardse gevangenis De Geerhorst. 'En dan druk ik mij voorzichtig uit. Meer wil ik hier nu niet over zeggen.'

Schoten

Mogelijk heeft de bedreiging te maken met de schietpartij op 24 januari, in coffeeshop Brothers in Heerlen. Toen schoot Mohamed el G. de portier van de zaak, een 57-jarig lid van de Hells Angels uit het Belgische Lanaken, twee keer in zijn been. El G. heeft tegenover de recherche bekend deze schoten te hebben gelost.

Kapot

In het politiedossier zou staan dat El G. tijdens het schietincident riep: ’Jullie Hells Angels, ik maak jullie allemaal kapot’ riep. De Heerlenaar wilde volgens bronnen een daad stellen omdat hij enkele weken daarvoor in dezelfde coffeeshop door drie leden van de Angels, die gekleed waren in hesjes van de beruchte motorbende, ernstig mishandeld zou zijn en eveneens met de dood bedreigd. Deze vechtpartij had te maken met een langlopend conflict over een xtc-deal, zo heeft El G. zelf verklaard tegenover de politie.